AUGUST FAVORITES

 
LUSH - I LOVE JUICY (SCHAMPO) // ESTÉE LAUDER - DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE FOUNDATION (4N1 SHELL BEIGE) // NARS - BLUSH (TORRID) // THE BALM - MARY-LOU MANIZER // YVES SAINT LAURENT - ROUGE VOLUPTÉ ( NR 3 "ULTIMATE BEIGE) // BENEFIT - THEY'RE REAL MASCARA // MORROCANOIL - MORROCAN TREATMENT // CLARISONIC - MIA2
 
ESTÈE LAUDER - DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE FOUNDATION
Min favoritfoundation i sommar. Den sitter jättefint på huden och täcker rödhet och blämmor bra. Den är bra för oss med fet hy, men jag blir tyvärr ändå glansig på näsan. Känns som att jag börjar ge upp lite när det gäller att hitta någon produkt som ska stå emot min oljiga hy. 
 
NARS BLUSH -TORRID
Min favoritfärg tillsammans med Tarte's 12 Hour Amazonian Clay i färgen Charisma. Älskar den och har använt den nästan varje dag i sommar.
 
THE BALM MARY-LOU MANIZER
Finns det ens någon bättre highlighter än denna? Behöver jag ens fråga?
 
YVES SAINT LAURENT - ROUGE VOLUPTÉ NR 3 "ULTIMATE BEIGE"
Mitt nya favoritläppstift! Så himla snygg färg och den är så otroligt krämig i konsistensen och är helt perfekt för oss med torra läppar.
 
BENEFIT THEY'RE REAL MASCARA
Min favoritmascara! Den är visserligen dyrare än de "vanliga" mascarorna från MaxFactor och L'Oreal. Men jag tycker att det är det helt klart värd. 240 kr på Sephora och den sitter som berget och är verkligen kolsvart. Man får jättefina, långa separerade fransar med volym. BÄST!
 
MORROCANOIL
Luktar gott och mitt hår blir jättefint, mjukt och glansigt! Precis det jag vill att min hårolja ska göra för mitt hår.
 
CLARISONIC - MIA2
Den lilla borsten som helt förändrat min hy! Ska inte säga att jag aldrig får finnar längre, för det får jag. Men min hy är jämnare och mina porer är mycket mindre. Eftersom den verkligen hjälper till att ta bort smuts så minskar ju finnarna avsevärt! Min hy har aldrig sett så här bra ut och mitt smink sitter mycket snyggare på huden eftersom denna gör huden len och slät! Älskar den verkligen. Kan inte vara utan den så den var värd varenda krona. 
 
LUSH - I LOVE JUICY
Mitt nya favoritschampo! Jag som har jättefett hår och som måste schamponerina in håret 3 ggr varje gång jag tvättar det för att det verkligen ska bli rent. Slipper det med detta schampo plus att håret blir inte lika tovigt när jag är klar. Mitt hår håller sig dessutom renare längre än vad det gjorde innan. Förut var mitt hår fett redan på kvällen om jag hade tvättat det på morgonen. Nu kan jag gå en dag extra utan att behöva tvätta håret! LOVE! Ska nog ta en sväng förbi Lush någon dag och köpa ett av deras balsam också.

URBAN DECAY NAKED SMOKY EYESHADOW PALETTE

 
URBAN DECAY NAKED SMOKY EYESHADOW PALETTE - KICKS 470 KR
 
Äntligen är den min, Urban Decays nya ögonskuggspalett. Som jag har väntat på den. Den släpptes i USA och många andra delar av världen den 7 juli, och som vanligt fick vi i lilla Sverige vänta över en månad på att den skule komma hit. Jag var inne på min lokala Kicks butik och hörde mig för när de skulle släppa denna i Sverige, och till mig sa tjejen i butiken att den inte skulle släppas förrän runt 1 september. Jag lade min beställning på Kicks hemsida den 19 augusti så fort jag såg att den fanns online. Förpackningen var enligt min mening deras snyggaste hittills, till och med borsten var ursnygg! Däremot är paletten otroligt klumpig och stor precis som alla de andra paletterna i Naked-serien. 
 
FÄRGERNA FRÅN HÖGER TILL VÄNSTER: HIGH // DIRTYSWEET // RADAR // ARMOR // SLANTED // DAGGER // BLACK MARKET // SMOLDER // PASSWORD // WHISKEY // COMBUST // THIRTEEN
 
Som vanligt finns det inget att klaga på när det gäller pigmenteringen och kvalitén på ögonskuggarna, det är ju det som är UD:s signum, det är ju därför deras ögonskuggspaletter är så hett eftertraktade. Skuggorna är så otroligt krämiga och det var en ren fröjd att swatcha dessa skuggor, så mjuka och krämiga! Swatchade inte alla skuggor i paletten, men valde ut några stycken.
 
 SWATCHES FRÅN HÖGER TILL VÄNSTER: HIGH // DIRTYSWEET // RADAR // ARMOR // SMOLDER //  WHISKEY //
 
Paletten består av jättefina färger som går i både kalla och varma nyanser, mest kalla dock. Jag har aldrig varit så förtjust i silvriga skuggor (men jag älskar guldiga!). Men det är något visst med armor, den silvriga färgen är så otroligt fin att till och med jag blev lite förälskad. Dock tycker jag nog att verkade som att de glittriga skuggorna var mer pigmenterade än de matta, men så brukar det ju oftast vara. Nej, men jag känner att den här paletten definitivt kommer åka fram när det är dags för en utekväll. UD:s skuggor sitter ju som berget och veckar sig inte (i alla fall inte på mig). De sitter som berget trots en svettig och blöt utekväll, precis så som det ska vara.
 
Priset kanske känns lite väl saftigt och är väl egentligen det enda negativa med hela paletten, eller nej förresten, jag har en sak till jag vill anmärka på. Vissa av färgerna i paletten känns alldeles för ljusa för oss med lite mörkare hy, vilket är lite tråkigt då jag betalar för skuggor jag inte kommer använda, det känns lite som att slänga pengar i sjön. Men om man betänker det faktum att du får 12 högpigmenterande skuggor för 470 kr (ca 39 kr/skugga) är det ju faktiskt inte så illa. I mitt fall får man ju egentligen bara 10 skuggor (47 kr /skugga) eftersom färgerna Combust och Thirteen är färger som är alldeles för ljusa för mig. Men som helhet? Värd varenda krona.

FALL INSPIRATION

Nu är hösten här och vi vet ju alla vad det innebär. Mörka läppar. Det är så himla snyggt men det kan ta ett tag att vänja sig vid att bära mörka färger om man inte är van. Det finns olika nyanser av rött/lila och om man inte är så van kan man börja med en nyans som inte är så mörk. Jag vet att jag kommer bära mycket vinrött i höst. Här kommer tips på några snygga mörka nyanser som du kan prova på om du känner för att pröva trenden med mörka läppar.
 
MAC "Cyber" är inte för den fege, det är en otroligt mörk nyans som nästan ser svart ut i hylsan. MAC "Diva" är den perfekta mörkröda nyanser för den som inte vill eller vågar testa "Cyber". Sen har vi MAC "Amorous" som är en mycket ljusare variant och passar jätte bra till vardags eller för den som inte riktigt vågar sig på de mörkare nyanserna. Sist men inte minst har vi NYX "Licorice" som är en mer plånboksvänlig nyans som liknar MAC "Diva".
 
Vilken nyans ska du använda i höst?
 
 
//Fall is finally upon us, and we all now what that means. Dark red/berry lips of course. It's so beautiful but it can take a lof of getting used if you haven't worn it before. There are a lot of different shades of dark red/berry lips and if you aren't used to wearing dark lips you can always start with a lighter red/berry color. I know at least I'm gonna rock the dark lip this fall. Here are some great dark lip colors for fall that you can test if you wanna try the dark lip trend.
 
MAC 'Cyber' is definetly not for the faint hearted, it's an incredibly dark color that almost looks black in the packaging. MAC 'Diva' is a perfect dark lip color and is incredibly popular for a good reason. This is a great color if you don't wanna go as dark as 'Cyber'. Then there's MAC 'Amorous' that is a lighter berry/lilac color that's great for everyday or if you aren't as into dark colors like 'Cyber' and 'Diva'. Lastly there's NYX lipstick in 'Licorice' thats a great drugstore dupe for MAC 'Diva'.
 
Which shade are you wearing this fall? 
A 25 year old swedish/brazilian beauty addict. I eat, sleep & breathe beauty and make up. My other obsessions include clothes, shoes, music and life. Follow me for inspiration, fashion, beauty and tips & tricks.

Follow me on instagram @beautybyvannii